keskiviikko 4. marraskuuta 2015

week 4 !

On taas muutama viikko vierähtänyt viime postauksesta. Elikkä syysloman jälkeen käytiin taas mun oman tutorryhmän kanssa esittelemässä lukiota yläastelaisille. Samalla viikolla oli myöskin uusinta, jossa olin ekaa kertaa koko lukiovuosieni aikana. :D Näin jälkeenpäin ajateltuna uusinta oli kuitenkin ihan hyvä päätös. Matikan kurssiarvosana nousi neljällä numerolla ylöspäin. :) Uusinnathan pidetään siis muutama viikko koeviikon jälkeen yhtenä päivänä 15-17, mutta jos uusii kaksi koetta, saa aikaa kello 18:aan asti. Opettaja voi myös antaa lisäaikaa kokeen tekijälle. Pääasiassa uusinnoissa uusitaan hylättyjä kokeita, mutta aina muutaman kerran vuodessa saa uusia myös läpimenneitä ns. korotusuusinnassa. Eli siis saa yrittää korottaa omaa kurssiarvosanaa.
Muuten nämä muutamat viikot on sujunu ihan tavallisissa tunnelmissa. Joka aineessa mennään kovaa eteenpäin ja seuraava koeviikkokin koittaa taas parin viikon kuluttua.
Eilen abeille pidettiin meidän koululla jatko-opintomessut. Kaikki abien normaalit tunnit oli päivältä peruttu ja pääsimme kuuntelemaan Aalto yliopiston,  Helsingin yliopiston, Laurean sekä Haaga-Helian esittelyjä omista opiskelualoistaan sekä -ympäristöistään. Vielä lopuksi saliin oli kerätty näitten edellämainittujen lisäksi muutamien valmennuskurssien ja muiden jatko-opintopaikkojen edustajia. Loistavaa, että saatiin tällanen päivä meijän abeille! Esittelyistä sai oikeesti juuri sellaisen käsityksen kuin mitä se opiskelu siellä rakennuksessa tulisi olemaan näin opiskelijan näkökulmasta. Toivon, että yläastelaiset saa vähintäänkin samanlaisen kokemuksen meidän lukioesittelystä kuin me saatiin näistä jatko-opintopaikoista. :D
Ainiin, ja eilen käytiin yhteiskuntaopin kurssilla rahamuseossa Helsingissä. Ensin opas kertoi meille vähän historiaa ja lopuksi saatiin tehtävät, joista on mahdollisuus saada pisteitä kokeeseen.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti