keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Exam week

Tämän lukuvuoden toiseksi viimeinen koeviikko on nyt mun osaltani ohi ja maanantaina alotellaan viimeistä jaksoa. Mulla oli vain kolme koetta tällä koeviikolla eli sain yhteensä 4 vapaapäivää. <3 Kokeet sijoittui just sopivasti tän viikon alkuun eli sain neljän päivän viikonloput kokeiden molemmin puolin. Maanantaina oli bilsa2 koe, jota tosi monet sanoo lukion vaikeimmaksi kurssiksi. Kurssi käsitteli lähinnä soluja, DNAta ja periytymistä. Koe ei ollut kovin pitkä, sillä tehtäviä oli vain kolme. Lukion kurssikokeissa on yleensä monta tehtävää, joista sitten pitää valita tietty määrä. Esimerkiksi tossa bilsan kokeessa oli kolme osiota, joissa jokaisessa oli vähintään kolme vaihtoehtoa ja näistä jokaisesta osiosta piti valita yksi tehtävä. Näissä tehtävämäärissä kannattaa olla tarkkana, sillä jos teet esim. kolmen tehtävän sijaan neljä, sitä tehtävää mistä saisit parhaat pisteet ei oteta ollenkaan mukaan. Eli tossa tapauksessa saattaa menettää todella paljon pisteitä, jos ei ole täysin varma, että kaikki tehtävät ovat oikein. Tiistaina vuorossa oli matikan koe, jossa oli tuttuun tapaan kolme osaa. Ensimmäinen osa ilman laskinta ja kaksi seuraavaa laskimella. Laskinosiokin oli jaettu kahteen eri osaan joista ensimmäisessä valittiin kolmesta tehtävästä kaksi ja toisessa kahdesta yksi. Tänään keskiviikkona oli enkun koe, joka sekin oli tuttua tavaraa. Ensin sanastotehtäviä, sitten kielioppia ja lopuksi pari luetunymmärtämistä, jotka tälläkertaa oli suoraan parin vuoden takaisista yo-kirjoituksista. Ainiin ja kuuluuhan enkun kokeeseen tietenkin vielä essee. :D Sitten seuraavaksi jännitetään, että kaikki kokeet meni läpi ja eikun lukion kakkosvuoden viimeistä jaksoa aloittelemaan.

Shanghai-projektin oppilaat starttasivat matkansa perjantaina. Toivottavasti reissusta tulee unohtumaton kokemus kaikille!

Lukiomme ensimmäisen ja toisen vuosikurssin opiskelijoista koostuva kymmenhenkinen ryhmä vierailee Shanghai Ganquan Foreign Languages Middle School, P.R.C.:ssa Kiinassa 20.-28.päivä maaliskuuta 2015. Vierailun aikana ryhmämme majoittuu isäntäkoulun asuntolassa ja tutustuu viikonloppuna ohjelmaa järjestäviin isäntäperheisiin, sekä vierailee lähikaupungeissa. Vierailun ohjelmassa on luvassa mm. tutustumista paikalliseen kouluun ja sen opiskelijoihin, kirsikankukkajuhlaan osallistumista, Kiinalaisia kamppailulajeja, kiinan kielen tunteja, kalligrafiaa ja retki Zhujiajiao:n vesikaupunkiin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti