keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Exam week !

Tiistaina se kauan odotettu koeviikko sitten alko. En tykänny yhtää että molemmat kielten kokeet oli peräkkäisinä päivinä eli ruotsi oli tiistaina ja enkku tänään. Olis pystyny paljon paremmin keskittyy molempiin kieliin, jos ois ollu joku muu koe välissä. Mut näillä nyt mennään ja nyt kun kielistä on selvitty niin pääsee keskittymään terveystietoon, matikkaan, hissaan ja äikkään. Vaikka meillä on se lauantai koepäivä niin saan onneks niin sanotun viikonlopun, kun mulla on maanantai vapaata. :)

Vaikka nää koeviikot saattaa kuulostaa tosi pelottavilta ja super rankoilta niin oon ite ainakin sitä mieltä, että nää tuo sellasta omanlaistaan rentoutta opiskeluun. Tosiaan kun kouluun mennään vaan tekee se koe eikä tarttee istuu normaaleilla oppitunneilla. Kotiin pääsee joka koepäivä aikasintaan klo 12 aikoihin ja kouluun tullaan klo 9. Kaikissa reaaliaineissa klo 9 alkaa kertaustunti eli siel voidaan käydä koealueen tärkeimmät asiat läpi tai sit saa lukee ihan omaan tahtiin, riippuu toki aina opettajasta. Kielten kokeissa tän kertaustunnin sijaan pidetään kuuntelu ja matikan kokeissa ilman laskinta tehtävä kokeen osa.


Meidän lukio pyrkii kans tekemään sähköisiä kurssikokeita, joiden kautta saadaan vähän esimakuu sähköisiksi muuttuvista yo-kokeista. Tää mun eilinen ruotsin koe suoritettiin puoliksi sähköisenä ja se herätti heti kriittisen keskustelun täst sähköistämisestä. :D Ei siis ollu ihan oppilaiden mieleen tää kokeilu. Jos satuitte eilen kattomaan YLEn uutisii klo 20.30 nii siellä oli kans juttu sähköisiin yo-kokeisiin valmistautumisesta ja se on kuvattu Jyllassa. :)
Tän linkin kautta pääsee kans kattomaan kyseisen jutun (kelaa kohtaan 18:52) : http://areena.yle.fi/tv/2245586?start=18m52s

ja nettiin kirjoitettu uutinen löytyy: http://yle.fi/uutiset/espoossa_valmistaudutaan_jo_sahkoisiin_ylioppilaskokeisiin__piuhaviidakko_pelottaa/7487801

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti